AfterDawn.com -- tomera kuusivuotias

Petteri Pyyny
10. kesäkuuta, 2005 10:01

AfterDawnin ylläpidolla on jälleen aika avata terassikausi, sillä sivustomme viettää tänään kuudetta syntymäpäiväänsä. Eli vuoden 1999 kesäkuussa sivustomme avattiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle (ensimmäisen päivän saldona taisi olla noin 5 tuttua ja tutuntuttua, jotka kävivät sivuja vilkaisemassa). Tämän jälkeen kehitys on ollut jälkikäteen ajateltuna varsin huimaa -- kokemus, joka on opettanut vuosien saatossa monella eri tavalla.
Sivustojemme historiaa on puitu näissä vuosittaisissa syntymäpäiväuutisoinneissa jo niin usein, että vakikäyttäjillemme sieltä ei kai mitään uutta enää löydy. Sivustomme on jatkanut kuluneen vuoden aikana tasaisen tappavaa kasvutahtiaan, jota on vaikea kuvailla muuten kuin luvuilla: vuosi sitten sivustomme keräsi kuukausitasolla noin 12 miljoonaa sivulatausta. Nyt sivulatauksia kertyy hieman vajaa 20 miljoonaa joka ikinen kuukausi.
Vuotta analysoidessa tulee ensimmäisenä mieleen se, että kuudes toimintavuotemme oli käsittääkseni ensimmäinen jolloin mitään suuria sivustoja koskevia uudistuksia ei tullut käyttöön. Pikemminkin kulunut vuosi on ollut toiminnan kehittämistä, järkeistämistä ja tehostamista. Olemme saaneet uutistiimiimme kaksi "ulkopuolista" jäsentä -- suomenkieliselle puolelle Anklen sekä englanninkieliselle puolelle Delan. Tämä on puolestaan vapauttanut wanhan uutistiimimme (eli allekirjoittaneen ja Ketolan) keskittymään enemmän uusien projektien suunnitteluun -- sekä ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen, vapaa-ajan viettoon hieman suuremmassa määrin :-)
Kuluneen vuoden tärkeimpänä teknisenä muutoksena sivustoilla voitaneen pitää sivuston siirtymistä uudelle palvelinryppäälle. Vuodenvaihteen tienoillahan sivuston toimintavarmuus oli samaa luokkaa neuvostoaikaisten teknisten ihmeiden kanssa, mutta kolme kuukautta kestäneen aherruksen jälkeen uusi palvelinjärjestelmä on lunastanut siihen asetetut lupaukset paremmin kuin uskalsimme toivoakaan. Näitä paljon puhuttuja uusia projekteja on seitsemännelle toimintavuodellemme tulossa -- jo aivan lähiaikoina -- mutta näistä lisää vasta kun ne ovat hieman ajankohtaisempia.
Mutta jälleen kerran haluaisin kiittää kaikkia AfterDawnin elämään vaikuttaneita tahoja: muita tiimimme jäseniä, loistavaa työtä tekeviä moderaattoreitamme, uusia ylläpitäjiämme Anklea ja Delaa -- sekä ennenkaikkea teitä, rakkaat käyttäjämme. Ilman jatkuvaa, ympärivuotista tukea käyttäjiltämme sivustomme ei olisi sitä mitä se nykyiselllään on -- maailman suurin digitaaliseen multimediatekniikkaan keskittynyt sivusto.
AfterDawn Oy:n puolesta,
-Petteri Pyyny, tj

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.