DVD Decrypterin taru loppui

Petteri Pyyny
6. kesäkuuta, 2005 8:38

Maailman suosituimman DVD-ripperin DVD Decrypterin taru on nyt siis ohi. Saimme tiedon tänä aamuna, että ohjelman kehittäjään, LIGHTNING UK!-nimellä kulkevaan herraan, on otettu yhteyttä "tiettyjen tahojen" suunnalta, jotka eivät ole pitäneet valtavasti ajatuksesta levittää suurelle yleisölle ilmaisohjelmaa, joka mahdollistaa DVD-elokuvien salauksen poiston.
"Tietyt tahot" vetosivat vaatimuksessaan vuonna 2003 Iso-Britanniassa (jossa siis LIGHTNING UK! asuu) voimaan tulleeseen EUCD:hen pohjautuvaan lainsäädäntöön, joka kieltää yksiselitteisesti kopiointisuojauksia kiertävien ohjelmien jakelun (ilmaiseksikin), myynnin ja markkinoinnin saarivaltakunnassa.
DVD Decrypterin viralliset kotisivut ovat jo nurin ja tulevat lähipäivinä siirtymään, LIGHTNING UK!n ja "tiettyjen tahojen" tekemän sopimuksen mukaan, "tiettyjen tahojen" haltuun.
LIGHTNING UK! ilmoitti julkaisemassaan kirjeessä, että hänellä ei ole tahtoa eikä varaa aloittaa mahdollisesti vuosia kestävää oikeudenkäyntiä "tiettyjä tahoja" vastaan. Hän myös totesi, varsin realistisesti, että jos 321 Studios ei pystynyt miljooniensa avulla voittamaan miljardien dollarien viihdeteollisuutta oikeudessä, mitkä olisivatkaan hänen mahdollisuutensa 50 punnan kanssa.
Koska Suomi ei ole vielä EUCD:tä lainsäädäntöönsä tunkenut -- tosin sekin päivä koittaa, jolloin se lainsäädäntöömme tulee -- voimme jatkaa DVD Decrypterin levittämistä sivuillamme. Uusimman -- ja samalla luonnollisesti viimeisen -- version DVD Decrypteristä voit ladata tästä:
DVD Decrypter v3.5.4.0

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.