Nintendo julkisti Revolutionin (päivitetty)

Jari Ketola
17. toukokuuta, 2005 20:17

Nintendo on julkistanut seuraavan sukupolven pelikonsolinsa, Revolutionin Los Angelesissa järjestettävillä E3-messuilla.
"Tulemme esittelemään, millainen seuraavan sukupolven laite voi olla. Revolution kytkee toisiinsa innovaation vahvan perinteen ja pelaamisen tulevaisuuden," sanoi Nintendon pääjohtaja Satoru Iwata. "Yhteensopivuuden ja 'virtuaalikonsoli'-konseptin myötä tyylikkäästä pienestä paketista saadaan irti maksimaalinen teho pelaamiseen. Revolution ei vain laajenna videopelien määritelmää, vaan se tuo myös pelaajien saataville pelaamisen upean historian."
Iwata viittaa puheellaan Nintendon Revolutionin myötä tarjoamaan palveluun, jonka kautta kautta aikojen suosituimmat Nintendon pelit tulevat konsolin omistajien saataville. Pelit 20 vuoden ajalta Nintendo 64:n ja Super Nintendo Entertainment Systemin (SNES) kautta aina Nintendo Entertainment Systemin (NES) peleihin tulevat myös nuoremman sukupolven ihmeteltäviksi. Laite on yhteensopiva myös Nintendo GameCuben kanssa.


Laite tulee olemaan fyysisesti erittäin kompakti -- noin kolmen päällekäinpinotun DVD-kotelon kokoinen. Konsolin mukana toimitetaan teline, jonka avulla sen voi asentaa pystyasentoon. Laite toimii toki myös vaaka-asennossa.


Nintendon julkistamien tietojen valossa Revolution kalpenee Xbox 360:n ja PlayStation 3:n rinnalla. Yhtiö muistuttikin useaan otteeseen, että pelkällä laskentateholla ei saada aikaan mielenkiintoisia ja puoleensavetäviä pelejä. Kommentti oli toki osuva -- onhan Nintendo innovatiivisten ja uraauurtavien pelien maineessa -- mutta Revolutionilla tulee näillä näkymin olemaan runsaasti työnsarkaa Xbox 360:n ja PS3:n haastamisessa.
Revolution tulee sisältämään 512 megatavua sisäistä flash-muistia, SD-korttipaikan muistin laajentamiseksi, langattomat ohjaimet, kaksi USB2.0-porttia sekä sisäänrankennetun langattoman verkkoyhteyden. Keskusprosessorina toimii IBM:n "Broadway" -koodinimellä kulkeva suoritin ja grafiikkapuolesta vastaa ATI:n "Hollywood" -piiri.


Nintendo julkisti myös Game Boy Micro -käsikonsolin, joka on tyylikkäämpi versio Game Boy Advancesta. Laite on 10cm leveä, 5cm korkea ja 1,7cm paksu. Painoa kertyy matkapuhelimen verran, eli noin 79 grammaa.
Lähde:
Nintendon lehdistötiedote

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.