Xbox 360:n tekniset tiedot julkisuuteen

Jari Ketola
10. toukokuuta, 2005 9:35

Microsoftin tulevan Xbox 360 -konsolin tekniset tiedot ovat vuotaneet julkisuuteen. Vuoto tapahtui muutamaa päivää ennen MTV-kanavalla esitettävää julkistamisohjelmaa.
Tietojen mukaan Xbox 360 tulee sisältämään tavanomaisen DVD-aseman, joka tukee DVD-video, DVD-ROM, DVD-R/RW, CD-DA, CD-ROM, CD-R/RW, WMA CD, MP3 CD ja JPEG valokuva-CD -muotoja. Pelit tulevat pyörimään 16:9 muodossa ja tukemaan 720p ja 1080i HDTV-formaatteja. Konsolin etulevyn ulkoasua voi mukauttaa oman maun mukaiseksi -- ainakin jossain määrin.


Laite tukee neljää langatonta ohjainta, joiden lisäksi siinä on kolme USB2.0-porttia. Konsoli sisältää tietojen mukaan irroitettavan 20GB-kiintolevyn ja valmiudet langattoman lähiverkon käyttöön.
Prosessorina käytettävä IBM PowerPC -pohjainen CPU sisältää kolme symmetristä, 3.2GHz-kellotaajuudella pyörivää ydintä. Jokainen ydin sisältää VMX-128 vektoriyksikön ja 1MB L2-cachea. Prosessori pystyy laskemaan 9 miljardia pistettä sekunnissa.
Grafiikkaprosessorina käytettävä ATI:n piiri pyörii 500MHz kellotaajuudella, sisältää 10MB muistia ja 48 rinnakkaista shader-pipelineä.
Muistina käytetään 700MHz GDDR3-muistia, jota laitteessa on 512MB. GDDR3 on erityisesti grafiikkakäyttöön suunniteltu muististandardi. CPU:n muistiväylän leveys on 22,4GB/s FSB-nopeuden ollessa 21,6GB/s. Grafiikkaprosessorin muistin ja GDDR3-muistin välinen väylä kykenee peräti 256GB/s nopeuteen.
Äänipuolella laitteesta löytyy 48kHz 16-bit monikanavatuki. Ääntä käsitellään 32-bittiseksi, ja samanaikaisesti voidaan purkaa 320:ta ääntä ja toistaa yli 256:tä ääntä.
Xbox 360:n myötä tarjolle tulee myös kaksi erilaista Xbox Live -vaihtoehtoa. Toinen, Xbox Live Silver, on ilmainen ja kaikkien konsolin hankkineiden käytössä, kun taas Xbox Live Gold on maksullinen tilauspalvelu. Gold vastaa palvelutasoltaan nykyistä Xbox Liveä. Esimerkiksi nettimoninpeli onnistuu vain Gold-palvelun tilaamalla.
Lähde:
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.