Sonyn PSP Suomeen syyskuussa

Ilkka Ketola
26. huhtikuuta, 2005 10:14

Sony on ilmoittanut tuovansa sen uuden käsikonsolin, PlayStation Portablen eli PSP:n Euroopan ja Suomen markkinoille 1. syyskuuta. Laitteen hinta vaihtelee hieman maakohtaisesti, Suomessa hinta asettunee noin 290 euroon.
Euroopassa PSP:a tullaan myymään Value Pack -pakkauksessa, joka sisältää itse konsolin lisäksi paljon muutakin. Paketista löytyy kotelo, 32 megatavun Memory Stick Duo -muistikortti , akku, kuulokkeet kauko-ohjauksella, muuntaja sekä rannehihna. Lisäksi paketissa on mukana laitteen ominaisuuksia esittelevää materiaalia sisältävä Universal Media Disc (UMD) -näytelevy.
Konsolin ominaisuudet ovat monipuoliset. Näyttönä laitteessa on 4,3 tuuman 16:9-kuvasuhteen LCD-laajakuvanäyttö. Langattoman lähiverkon avulla laitteella saa yhteyden Internetiin verkkopelaamista varten. Jos konsoleja on paljon lähekkäin, onnistuu pelaaminen myös Ad Hoc -lähiverkossa enimmillään 16 PSP:n kesken samanaikaisesti. Langaton yhteys mahdollistaa myös ohjelmistojen ja tietojen helpon siirtämisen laitteeseen.
PSP Laitteelle on kehitteillä yli 100 peliä, joten pelattavaa riittää. Jos pelaaminen ei kuitenkaan aina innosta, voi konsolilla ladata ja kuunnella digitaalista musiikkia tai katsella elokuvia.
PSP tuli myyntiin Japanissa jo joulukuussa 2004. Alunperin konsolia odotettiin Eurooppaan samoihin aikoihin kuin Yhdysvaltoihin, jossa laite tuli myyntiin huhtikuussa. Sony joutui kuitenkin lykkäämään Euroopan julkaisua varmistaakseen laitteiden riittävyyden markkinoilla.
Lähde:
Playstation.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.