Xbox 360:n kuvia julkisuuteen

Jari Ketola
23. huhtikuuta, 2005 21:31

Tulevasta Xbox 360 -pelikonsolista on vuotanut julkisuuteen useita valo-/konseptikuvia. Vaikka kuvia konsolista on ollut liikenteessä aikaisemminkin, on nyt esille tulleet kuvat todennäköisesti aitoja. Tällaisena konsoli esiteltäneen E3-messuilla ja MTV:n lähetyksessä. Myyntiin tuleva konsoli voi kuitenkin olla hyvinkin erinäköinen. Myös ensimmäisen sukupolven Xbox oli ensiesittelyssä täysin erinäköinen kuin kauppojen hyllyiltä nyt löytyvä laite.


Konsolin etuosassa sijaitsee levykelkka, kaksi muistiporttia, virtanappi sekä mahdollisesti suojalevyllä peitetty laajennusportti. Lisäksi etulevyssä vaikuttaisi olevan infrapunaportti ja luultavasti langattomien laitteiden kytkentään käytettävä nappi taustavalolla höystettynä. Ohjainporttien puuttuminen viittaa vahvasti siihen, että Xbox 360:n peliohjaimet tulevat olemaan langattomia, kuten aikaisemmin on jo spekuloitu.


Tässä, todennäköisesti hieman vanhemassa kuvassa, on nähtävillä konsolin kylkeä. Ensimmäisessä kuvassa laitteen vasemmassa reunassa oleva "ulkonema" osoittautuu tässä kuvassa kiintolevypaikaksi. Näin ainakin voisi päätellä "40GB" -tekstistä.


Viimeisessä kuvassa on nähtävissä sama kiintolevylaajennusportti erilaisella levyllä peitettynä. Mahdollisesti kyseessä on "vakiopeitelevy", jota käytetään kun kiintolevyä ei ole lainkaan asennettu.
Konsolin, jonka nimeksi on kuvien myötä varmistumassa Xbox 360, ympärillä on muutoinkin pyörinyt huhuja viime päivinä. Esillä on ollut mm. Xbox 360:n kehityslaitteisto, joka hieman erikoisesti on G5 Mac -pohjainen.
Lähteet:
Xbox-scene
Spong

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.