Sony avaamassa elokuvien latauspalvelua

Ilkka Ketola
5. huhtikuuta, 2005 6:02

Japanilainen jättiyhtiö Sony haluaa avata "iTunesin elokuville", eli siis verkosta ladattavia elokuvia kauppaavan nettimyymämälän. Sonyn tavoitteena on tuoda tarjolle kaikkiaan 500 suosituinta elokuvaansa vuoden aikana. Yhtiön tavoitteena on myös tuoda elokuvat mobiililaitteisiin.
"Haluamme muodostaa elokuvateollisuuden liiketoiminta-, hinnoittelu ja jakelumallit, aivan kuten Steve Jobs teki musiikkipuolella", totesi Sony Picturesin hallituksen varapuheenjohtaja Michael Arrieta elokuva-alan konferenssissa Yhdysvalloissa
Elokuva-alaa uhkaa sama kohtalo, joka piratismin riivaamalla musiikkialalla on jo nähty. Kaistaleveyksien kasvaessa ja vertaisverkkojen, kuten BitTorrentin, kehittyessä on suurten elokuvatiedostojen jakoa rajoittavat pullonkaulat poistumassa, ja ihmiset oppivat pikkuhiljaa lataamaan niin uutuuselokuvat kuin suosikki tv-sarjansa suoraan kotikoneelle.
Elokuvapiratismi on jo vahvasti tätä päivää - piratismin arvioidaan aiheuttavan alalle reilun seitsemän miljardin euron vuotuiset tappiot. Ei siis ole ihme, että elokuvayhtiöillä on suuri hinku estää laittoman materiaalin levitys ja vastata piratismiin tarjoamalla laillisia elokuvienlatauspalveluja.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.