Sonyn käskettiin lopettaa Playstationin myynti USAssa

Ilkka Ketola
28. maaliskuuta, 2005 18:53

Sony ilmoitti maanantaina, että yhdysvaltalainen tuomioistuin on määrännyt yhtiön lopettamaan sen Playstation-konsolien myynnin Yhdysvalloissa ja maksamaan 90 miljoonaa dollaria korvauksia Immersion Corp. -nimiselle yhtiölle patenttirikkomuksesta.
Immersion väittää Sonyn rikkovan tuotteillaan patenttia, joka yhtiöllä on peliohjaimia pelien tahdissa värisyttävään tekniikkaan.
Sony ilmoitti vetoavansa korkeampaan tuomioistuimeen, jotta langetettu korvaus- ja myyntikieltopäätös kumottaisiin. Japanilaisjätin konsolimyynti jatkuu siis ainakin toistaiseksi, sillä tehty päätös ei tule voimaan ennen vetoomuskäsittelyä. Sony joutuu kuitenkin maksamaan lisenssimaksuja Immersionille jo tältä ajalta.
Oikeuden määräämät korvausvaatimukset ovat jättipotti pienelle kalifornialaiselle Immersionille. Yhtiön saama 90 miljoonan dollarin korvaus on yli kolme kertaa suurempi kuin yrityksen vuoden 2004 liikevaihto, joka oli 23,8 miljoonaa dollaria. Summa on tuntuva myös verrattuna yhtiön markkina-arvoon, joka oli viime vuonna noin 135 miljoonaa dollaria.
Pienen Immersionin osake reagoikin heti vahvasti uutisiin, ja yhtiön osakkeen arvo pomppasi 36 prosentilla (7,85 dollariin).
Pelituotteet ovat viime vuosina olleet Sonyn kannattavin toiminta-alue muiden toiminta-alueiden kamppaillessa yleisesti laskeneen hintatason kanssa. Loka- ja joulukuun välisenä aikana yhtiön voitoista 44 prosenttia tuli pelisektorilta.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.