DVD-markkinat: Tallentavat kasvussa, Blu-ray askeleen edellä HD-DVD:tä

Ilkka Ketola
24. maaliskuuta, 2005 19:33

Markkinointitutkimusfirma Research and Markets on julkaissut DVD-markkinoita luotaavan raportin. Raportti kattaa soittimet, tallentimet ja seuraavan sukupolven teknologiat. Raportin mukaan DVD-markkinat ovat vielä hyvin vetäviä ja kasvussa.
DVD-markkinoiden veturiksi raportissa povataan tallentavia pöytäsoittimia eli niin sanottuja stand-alone-tallentimia. Raportin mukaan niiden myynti kaksinkertaistui vuonna 2004 ja vuodelle 2005 on odotettavissa noin 87 prosentin verran kasvua.
Seuraavan sukupolven optisten tallenusmetodien välisessä kisassa Blu-ray-teknologia vaikuttaisi olevan hieman kilpailevaa HD-DVD-tekniikkaa edellä. Japanissa kolme valmistajaa tarjoaa jo Blu-ray-tallentimia, kun ensimmäiset HD-DVD-soittimet ilmestyvät vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
Raportissa on myös ennuste viiden vuoden markkinakehityksestä. Ennusteen mukaan DVD-markkinat tulevat kasvamaan voimakkaasti vielä vuosia. Raportti odottaa esimerkiksi DVD-tallenninmarkkinoiden kasvavan nykyisestä 9,4 miljoonan dollarin tasosta 67,7 miljoonaan dollariin vuoteen 2009 mennessä.
Lähde:
Yahoo!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.