Bahnhof syyttää ratsaajiaan laittomista tiedostoista

Ilkka Ketola
24. maaliskuuta, 2005 18:37

Ruotsalaiseen palveluntarjoaja Bahnhofiin kohdistuneen ratsian selvittely on saanut erikoisen käänteen. Laittomien tiedostojen säilyttämisestä syytettynä oleva yhtiö syyttää nyt itse ratsian suorittaneita piratismin vastaisia toimijoita laittomien tiedostojen asettamisesta sen palvelimille.
Ruotsin piratismin vastainen virasto Antipiratbyrå (APB) ratsasi pari viikko sitten Bahnhofin toimitilat. Ratsiassa takavarikoitiin neljä palvelinta, jotka sisälsivät huomattavan määrän piraattimateriaalia. Ratsian jälkeen APB myönsi käyttäneensä palkattua soluttautujaa todisteiden keruuseen.
Bahnhof on nyt suorittanut omat sisäiset tutkintansa ja väittää, että kyseinen soluttautunut henkilö olisi itse ollut aktiivinen tiedostojen jakaja. Bahnhofin mukaan soluttautuja suoritti jopa 68000 latausta ja imurointia.
Yhtiö väittää myös, että sama henkilö olisi jopa päivittänyt yhtiön palvelimia varmistaakseen, että niiden kapasiteetti riittää kaikkien tiedostojen tallentamiseen. Bahnhofin toimitusjohtaja Jon Karlung vertaa soluttautujan toimintaa siihen, että ilmiantaisi poliisille talon polttaneen pyromaanin, jolle oli itse antanut tulitikut ja bensaa aiemmin.
Väitteidensä tueksi Bahnhof on julkaissut logitiedostojaan, joista soluttautujan toiminta ilmenee. Yhtiö myös harkitsee asian ilmoittamista poliisille, mikä voisi johtaa syytteiden nostamiseen APB:tä vastaan.
APB on jo valmiiksi tutkinnan alaisena, sillä sen epäillään rikkoneen henkilönsuojalakia sekä sähköisen viestinnän lakeja aiemmilla toimillaan.
Lähde:
Netimperative

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.