Nintendo DS kauppojen hyllyille

Ilkka Ketola
12. maaliskuuta, 2005 7:53

Nintedon uusi kaksinäyttöinen pelikonsoli Nintendo DS on tullut myyntiin nyt myös Euroopassa ja Suomessa. Laiteuutuuden suositushinta on 149 euroa.
Toinen laitteen kahdesta näytöistä on kosketusnäyttö, mikä mahdollistaa pelien ohjaamisen suoraan ruudulta Stylus-kynää käyttäen, joissain tapauksissa myös puheen avulla mikrofoniporttia ja äänentunnistusjärjestelmää käyttäen.
Nintendon mukaan laite sisältää huomattavasti enemmän laskentatehoa kuin muut nykyiset käsikonsolit.
Julkaisuvaiheessa laitteelle on saatavina viisitoista peliä. Mukana tarjonnassa on pelejä, joissa seikkailee tuttuja hahmoja kuten Super Mario ja Rayman. Pelit ovat hinnaltaan noin 30 euron luokkaa. Laitteella on myös mahdollista pelata GameBoy Advance -konsolin pelejä.
Laiteella voi myös pelata jopa 16 pelaajan moninpelejä langattoman yhteyden avulla. Download Play -toiminnolla pelejä voi ladata laitteelta toiselle. Toiminnon ansiosta kaikkien ei tarvitse ostaa peliä moninpeliä varten, vaan jo yksi ostettu peli riittää.
DS:n omistajat voivat myös lähetellä toisilleen kuvia ja tekstiviestejä. Nintendon mukaan suunnitteilla on myös media-adapteri, joka mahdollistaisi musiikin ja videoiden toiston.
DS:n myynti Japanissa ja Yhdysvalloissa on ollut vauhdikasta. Laite julkaistiin vuoden 2004 lopulla, ja sitä on myyty jo yli 4 miljoonaa kappaletta.
Lähteet:
ITviikko
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.