iTunes: 300 miljoona kappaletta myyty

Ilkka Ketola
4. maaliskuuta, 2005 18:54

Applen iTunes-musiikkikauppa on saavuttanut jälleen yhden merkkipaalun digitaalisten musiikinlatauspalveluiden markkinoilla. Suosioltaan ylivertaisen palvelun kautta on myyty nyt jo yli 300 miljoonaa kappaletta.
Applen iTunesin vauhti on ollut kova. Vasta tammikuussa yhtiö ilmoitti, että 250 miljoonan kappaleen raja oli rikkoutunut, eli 50 miljoonaa kappaletta myytiin noin 36 päivässä. Yhtiön ilmoituksen mukaan latauksia tulee nyt keskimäärin 1,39 miljoonaa päivässä, kun luku aiemmin oli 1,25 miljoonaa. Tästä voisi päätellä, että musiikinlatauspalveluiden, ainakin iTunesin, suosio on kasvussa.
Applen menestyspalvelun markkinaosuus on noin 65 prosentin luokkaa. Kattavaa kuvaa menestyksestä on kuitenkin vaikea saada, sillä yhtiö panttaa itsellään todellisen menestyksen arvioinnin kannalta keskeisiä tietoja. Näitä tietoja ovat esimerkiksi kuinka monta lataajaa palvelua on yhteensä käyttänyt ja kuinka moni heistä käyttää palvelua säännöllisesti.
Tällä hetkellä yhtiön musiikkipalvelun menestystä varjostaa kuitenkin muutamat kiistat EU:n alueella. Palvelun hinnoittelupolitiikka kiinnostaa viranomaisia, sillä musiikin lataaminen on tällä hetkellä kalliimpaa briteille kuin muille eurooppalaisille. Lisäksi kritiikkiä ovat herättäneet rajoitteet, jotka estävät musiikin muiden maiden iTunes-palveluista.
Lähde:
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.