Verkkomusiikkikauppojen hinnat nousemassa?

Ilkka Ketola
28. helmikuuta, 2005 19:40

Levy-yhtiöiden mielestä online-musiikin markkinat ovat jo niin vahvat, että hintoja olisi syytä nostaa, kertoo uutissivusto The Register. Registerin uutinen perustuu Financial Timesissa julkaistuun uutiseen, jonka mukaan suuret levy-yhtiöt neuvottelevat hintojen nostosta. Tällä hetkellä yksi musiikkiraita maksaa yleensä 99 senttiä (niin dollareissa kuin euroissa), ja vastaavasti tukkuhinta musiikkikauppiaille on 65 senttiä.
Levy-yhtiöt haluavat nostaa nimenomaan tukkuhintoja. On epäilty myös, että levyjätit haluavat varioida kappaleiden hintoja niin, että hittibiiseistä joutuisi maksamaan enemmän.
Levy-yhtiöistä Universal ja Sony BMG eivät kuitenkaan ole innokkaita nostamaan hintaa. EMI:ltä ja Time Warnerilta ei saatu kommenttia, kertoo Register. Myöskään Applelta ei saatu kommenttia, mutta ilmeisesti yhtiön toimitusjohtaja Steve Jobs on hyvin tuohtunut hinnannostopuheista.
Laillisten musiikinlatauspalveluiden menestys alkoi käytännössä juuri Steve Jobsin ansiosta, kun hän tunnettuna ja vahvana mediapersoona onnistui neuvottelemaan ennennäkemättömän edulliset sopimukset levyjättien kanssa.
The Registerin mukaan levy-yhtiöt alkavat vähitellen olla tyytymättömiä Applen iTunes -musiikkimyymälän dominanssiin markkinoilla. Applella on tällä hetkellä noin 65 prosentin osuus online-musiikin markkinoista.
Jos laillisesti ladattavan musiikin hinta nousee, on siinä omat vaaransa. Joidenkin mielestä riskinä on, että kuluttajat siirtyvät takaisin laittomien P2P-verkkojen käyttöön.
Lähde:
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.