Warner hinnoittelulla piratismia vastaan Kiinassa

Ilkka Ketola
27. helmikuuta, 2005 19:31

Kiina on tunnetusti yksi räikeimpiä ja suurimpia piraattituotteiden markkinoita. Ongelma on laaja, piraattiversio löytyy yleensä niin merkkfarkuista kuin CD-levyistä ja elokuvistakin. Elokuva- ja musiikkijättien yritykset saada Kiinan viranomaiset reagoimaan ongelmaan ovat olleet heikkotuloksisia. Nyt Warnerin videolevityksestä vastaava osasto Warner Home Video on päättänyt kokeilla uutta lähestymistapaa ongelman ratkaisuun ja alentaa hintoja aggressiivisesti.
Kiinan markkinoille suunnatut elokuvien halpaversiot tulevat levitykseen jo pian teatteriversioiden jälkeen, mutta ilman mitään DVD-levyille tyypillisiä bonusmateriaaleja. Yhden leffan hinta tulee olemaan noin 2,2 euroa, joka on (ainakin normaaliin myyntihintaan verrattuna) vain hieman korkeampi kuin piraattilevyn tyypillinen 80 sentin katuhinta.
Warner toivoo, että sen tarjoamien levyjen parempi laatu ja pieni hintaero saa ihmiset valitsemaan laillisen tuotteen piraatin sijaan.
Piratismin vastaisen taistelun ponnisteluista ja joistain yksittäisistä voitoista huolimatta on ongelma vielä valtaisa Aasian maissa. Tilanne on sinänsä ymmärrettävä, sillä näissä maissa yli puolet myydyistä tekijänoikeudellisista tuotteista on piraatteja. Kuluttajat ovat hyvin tottuneita laittomiin tuotteisiin, eivätkä näe niissä mitään väärää.
Joidenkin arvioiden mukaan jo pelkästään Kiinan piratismi maksaa länsimaisille yrityksille noin 12,3 miljardia euroa vuodessa.
Lähde:
Forbes

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.