Tamperelaisteekkarit epäiltynä piratismista

Ilkka Ketola
24. helmikuuta, 2005 18:13

Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija-asuntosäätiön verkossa TOASnetissä toiminut hubi on suljettu tekijänoikeusrikkomusepäilyjen vuoksi. Tampereen yliopiston julkaiseman Studia Median mukaan hubia hyödynnettiin verkon käyttäjien keskuudessa tekijänoikeuden suojaaman materiaalin levittämiseen.
Tampereen poliisi sulki hubin reilu viikko sitten. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juhani Koivumäki vahvistaa, että menossa on esitutkintavaihe. Tapausta tutkitaan epäiltynä luvattomana käyttönä. Kyseessä on asianomistajarikos, ja ilmoitus rikoksesta tuli alunperin asianomistajalta.
Epäiltynä on toistaiseksi tarkentamaton joukko Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön asukkaita sekä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) opiskelijoita. Vaikka tutkinnat ovat vielä alkuvaiheessa, joitakin kuulusteluja ja etsintöjä on jo tehty.
Tutkintoja johtavan Koivumäen mukaan jutun käsittely voi venyä myöhäiskevääseen tai jopa kesään.
Koivumäki korostaa, että poliisi paheksuu tekijänoikeuslakien rikkomista. "Hyvällä onnella epäillyt voivat tällä kertaa selvitä rangaistuksetta. Näihin asioihin täytyy kuitenkin suhtautua vakavasti, vaikka tämä onkin yleistä opiskelija- ja miksei yritysmaailmassakin. Jos huonosti käy, voi näiden lakien rikkominen johtaa suuriin korvauksiin ja sitten onkin koko elämä pilalla.", hän toteaa.
Studia Median mukaan TOAS ja TTY:n tietohallinto eivät halua kommentoida asiaa, koska tutkinta on kesken.
Lähde:
Studia Media

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.