Napster: Palveluamme ei ole hakkeroitu

Ilkka Ketola
18. helmikuuta, 2005 20:00

Aiemmin tällä viikolla Internetissä levisi uutinen, jonka mukaan Napsterin Napster To Go -musiikinvuokrauspalvelun kopiosuojaus olisi onnistuttu hakkeroimaan. Yhtiö toteaa virallisessa lausunnossaan, että nämä kirjoitukset ovat epätäsmällisiä kuvauksia tilanteesta, eikä järjestelmää ole onnistuttu hakkeroimaan.
Afterdawnin sivustollakin uutisoitu juttu perustuu eri sivustoilla (muun muassa Engadget.com) annettuihin yksityiskohtaisiin kuvauksiin siitä, kuinka Napsterin käyttämä DRM voidaan kiertää. Musiikki muutetaan suojatusta WMV-muodosta WAV-muotoon, minkä jälkeen kappaleita voi nauhoitella CD-levyille rajattomasti.
Napsterin tekninen johtaja Bill Pence kuitenkin toteaa lausunnossaan, että puheet hakkeroinnista eivät kuvaa todellista tilannetta. Hänen mukaansa Napsterin käyttämiä suojauksia ei ole varsinaisesti onnistuttu murtamaan, vaan kuvatussa tekniikassa käytetään hyväksi keinoa, jota voisi soveltaa kaikkeen musiikkiin, jota tällä hetkellä digitaalisessa muodossa kaupataan.
Pence jatkaa, että haluaa Napsterin teknisenä johtajana virallisesti lausua, ettei Napsteria, Napster To Go:ta eikä Windows Media DRM:ää ole hakkeroitu.
Engadgetin kuvaamassa menetelmässä Winamp-soittimeen asennetaan Output Stacker-plugi, jolla DRM-suojattu musiikki saadaan tallennettua suojaamattomiksi WAV-tiedostoiksi. Tämä on siis todellakin mahdollista, mutta onnistuu käytännössä vain soittonopeudella. Tunnin musiikkirupeaman rippaus kestäisi siis samaisen tunnin verran. Tekniikkaa voikin verrata musiikin nauhoittamiseen radiosta. Työlään ja aikaavievän kopiointitavan aiheuttaman piratismilisän voi olettaa jäävän vähäiseksi.
Lähde:
Yahoo! News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.