RipGuard vahvistaa DVD-levyjen kopiosuojausta

Ilkka Ketola
16. helmikuuta, 2005 15:18

DVD-levyjen nykyisen kopiosuojauksen kiertäminen onnistuu helposti, mikä on ollut kiusallista piratisimia vastaan taisteleville filmiyhtiöille. Macrovisionin kehittämä uusi RipGuard-kopiosuojaus helpottaa filmiyhtiöiden tuskaa vahvistamalla DVD-levyjen kopiosuojaa.
DVD-levyjen piraattimarkkinat ovat valtaisat, sillä levyjen suojaus onnistuttiin murtamaan jo noin viitisen vuotta sitten. Kopiosuojaus onnistuttiin kiertämään niin sanotun "digitaalisen aukon" avulla.
Nykyisen suojauksen kierto perustuu DeCSS-nimiseen rippausohjelmaan, joka kiertää DVD-levylle koodatun sisällön skrämpläysjärjestelmän (Content Scrambling System). DVD:n sisällön voi sitten kopioida, ja kopioidun version eteenpäin levittäminen vertaisverkoissa tai kopioimalla on ongelmatonta.
Macrovisionin mukaan RipGuard tukkii digitaalisen aukon useimpien, muttei kaikkien rippausohjelmien kohdalla. Järjestelmä on suunniteltu blokkaamaan rippausohjelmat, ja jos niitä yrittää käyttää suojatun levyn rippaamiseen, ohjelma todennäköisesti kaatuu. Jos (tai pikemminkin kun) hakkerit onnistuvat löytämään tavan kiertää RipGuardin suojaukset, sanoo yhtiö päivittävänsä järjestelmää.
RipGuard on odotettavissa ensimmäisille DVD-levyille tämän vuoden toukokuun aikana.
Yhtiön mukaan tekniikalla suojatut levyt toimivat lähes kaikissa nykyisissä DVD-soittimissa. Ei kuitenkaan ole tietoa, kuinka monessa soittimessa RipGuardilla suojatun levyn pyörittäminen takkuaa.
Järjestelmä on suunniteltu vähentämään rippauksien määrää ja siten myös levityksessä olevan piraattitavaran määrää. Yhä enemmän DVD-levyjen myynnistä riippuvaisen Hollywood-väen voi siis uskoa iloitsevan uuden teknologian esiinmarssista.
Lisäinfoa RipGuardista löytyy mm. Macrovisionin sivuilta.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.