NetAnttila aloittanut digitaalisen musiikin myynnin

Ilkka Ketola
5. helmikuuta, 2005 19:00

Anttila-tavarataloketjun verkkokauppa NetAnttila on kaikessa hiljaisuudessa laajentanut reviiriään digitaalisen musiikin myyntiin. Valikoimaltaan itseään Suomen suurimmaksi nimittävä nettimusiikkikauppa löytyy osoitteesta download.netanttila.com.
NetAnttila on lähtenyt liikkeelle hieman kokeiluluontoisesti vähin testauksin, mikä on ilmeisesti myös syy heikon tiedottamisen takana. "Emme tiedottaneet, koska jos avattaisiin rytinällä, olisi riski, että voi käydä kymmeniä tuhansia asiakkaita. Emme olleet tehneet kuormitustestiä. Halusimme varmistaa palvelun toimivuuden", kertoi Keskon etäkaupan ja NetAnttilan johtaja Mika Leiponen.
Musiikin lataaminen verkkokaupasta edellyttää, että käytössä on Microsoftin Windows 2000 tai XP -käyttöjärjestelmä sekä Media Player 9 tai uudempi versio ohjelmasta. Lisäksi käyttäjän pitää asentaa NetAnttilan oma mediasoitin sekä rekisteröityä sen käyttäjäksi.
"Kaikki eivät halua käyttää Windowsin Mediaplayeriä tai Realplayeriä, joten teimme suomenkielisen soittimen Suomen markkinoille. Soitin on sidottu yhteen drm:ään, ja sen salaustaso päihittää kilpailijoiden ratkaisut mennen tullen. Tuote on otettu erittäin hyvin vastaan levy-yhtiöissä, joissa on haluttu tuote, joka ei ole Microsoftin tekniikkaa", informoi palvelun ylläpitäjäyhtiön SecuryCastin toimitusjohtaja Ben Melin.
NetAnttila käyttää kappaleissa DRM-teknologiaa, joka sallii yksittäisen kappaleen kopionnin CD:lle kolmesti. Ulkoiselle soittimelle kappaleen voi niin ikään siirtää kolme kertaa. Ostettua kappaleita voi kuunnella rajattomasti kolmella eri tietokoneella. NetAnttila tarjoaa mahdollisuuden ilmaisen 30 sekunnin mittaisen näytepätkän kuunteluun. Koekuuntelu onnistuu myös ilman NetAnttilan omaa soitinta.
Yhden kappaleen lataaminen maksaa 1,19 euroa, eli 20 senttiä enemmän kuin iTunesista. Kokonaisen albumin lataaminen keventää kukkaroa 12,95 eurolla. Leiposen mukaan alun tasahinnoittelu muuttuu jatkossa niin, että osa tuotteista halpenee ja osa kallistuu. Maksuvaihtoehtoina on perinteisten luottokortti ja verkkomaksupalvelujen lisäksi myös mahdollisuus maksaa tekstiviestillä.
Lähteet:
Sektori.com
Tietokone.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.