Xbox 2:n julkistus toukokuussa?

Ilkka Ketola
2. helmikuuta, 2005 19:22

Microsoftin odotetaan julkistavan seuraavan sukupolven version sen Xbox-pelikonsolista toukokuussa. Xenon-työnimen alla liikkuvan uutuuden julkaisun odotettiin tapahtuvan jo maaliskuussa järjestettävässä Game Developer's Conference -tapahtumassa. Microsoftin edustaja on kuitenkin vahvistanut, ettei näin tule tapahtumaan.
Uuden Xboxin odotetaan tulevan myyntiin vielä tämän vuoden loppuun mennessä, mutta toistaiseksi itse laitteesta on tihkunut julkisuuteen hyvin niukasti tietoa. Laitteen ensiesittelyn uskotaan nyt tapahtuvan toukokuussa Los Angelisissa järjestettävässä Electronic Entertainment Expossa (E3). E3:ssa keskitytään esittelemään peliteollisuuden uutuuksia markkinoijille, jälleenmyyjille ja julkaisijoille, kun taas GDC on suunnattu enemmän pelinkehittäjille.
Microsoftin uutuuslaitteen lisäksi markkinoille odotetaan seuraavan puolentoista vuoden aikana myös Sonyn ja Nintendon uutuuksia. Sonyn laite tunnetaan tutulla nimellä Playstation 3 ja Nintendon uutukainen nimellä Revolution.
Vaikka laitteiden ominaisuuksista ei ole vielä yksityiskohtaista tietoa, kehitetään niille pelejä jo kovaa vauhtia. Vauhtia on luvassa myös peleihin, sillä uusien laitteiden prosessointitehon ja graafisten ominaisuuksien odotetaan paranevan roimasti.
Peliominaisuuksien ohella seuraavan sukupolven konsolien uskotaan sisältävän ominaisuuksia ja teknologioita, jotka monipuolistavat laitteiden käyttömahdollisuuksia. Uusien ominaisuuksien myötä konsolien roolin olohuoneen viihdekeskuksessa sekä viestintävälineenä odotetaan kasvavan.
Lähde:
BBC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.