MPAA julkaisi ohjelmiston pikkupiraattien vanhemmille

Petteri Pyyny
28. tammikuuta, 2005 20:21

Motion Picture Association of America eli Yhdysvaltain elokuvateollisuuden etujärjestö on julkaissut ilmaisohjelman, jonka tarkoituksena on auttaa tietokoneiden kanssa hieman hukassa olevia vanhempia poistamaan pikkupilttiensä tietokoneilla olevat mahdollisesti laittomat video- ja musiikkitiedostot.
Ohjelma skannaa tietokoneen läpi ja näyttää skannauksen tuloksena löytyneen listan tiedostoista, samalla tarjoten mahdollisuutta poistaa tiedostot pysyvästi koneen kovalevyltä. MPAA:n mukaan "useat vanhemmat ovat huolestuneita siitä, mitä heidän lapsensa ovat imuroineet verkosta ja mistä kyseinen materiaali on peräisin".
Sinänsä varsin luovaa vaihtoehtoa P2P-käyttäjiä vastaan nostetuille oikeustoimille haittaavat muutamat bugit. Eräiden testaajien mukaan ohjelma tunnistaa mm. Windowsin asennuksessa mukana tulevat .wav -tiedostot "arveluttavaksi materiaaliksi", avaten näin potentiaalisen pitkähkön kotiarestin mahdollisuuden myös kaitaa polkua kulkeville nuorille. MPAA vakuuttaa myös ohjelman julkistuksessa, että ohjelma ei lähetä mitään tietoa MPAA:lle löydetyistä tiedostoista. Järjestö aikoo myös julkaista tulevaisuudessa muita vastaavia "hyötyohjelmia" mm. P2P-käytön rajoittamiseen tai havaitsemiseen ja toivookin vanhemmilta aktiivisuutta piratismin kukistamiseksi jo kotoa käsin.
Muistin virkistämiseksi todettakoon jälleen, että Suomessa nykyisen lainsäädännön mukaan tekijänoikeuksin suojattujen video- ja musiikkitiedostojen imurointi verkosta ilman lupaa on täysin laillista. Sama ei koske kuitenkaan tietokoneohjelmia tai -pelejä.
Lähde: BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.