Sonyn johtaja: ATRAC oli virhe

Jari Ketola
23. tammikuuta, 2005 21:42

Sony Computer Entertainment Inc.:n eli SCEI:n johtaja Ken Kutaragi on todennut, että Sony teki virheen pitäytyessään omissa, suljetuissa formaateissaan, kuten ATRACissa. ATRAC (Adaptive Transform Acoustic Coding) on MP3:n kaltainen pakkausmuoto jota käytetään yksinomaan Sonyn tuotteissa, kuten MiniDisc-soittimissa ja Sony Connect -verkkomusiikkikaupassa.
Kutaragin mukaan hänen lisäkseen monet muut Sonyn työntekijät ovat olleet tyytymättömiä siihen, että yhtiöstä ei ole löytynyt halukkuutta tukea laajalle levinneitä tiedostomuotoja, kuten MP3:a, toisin kuin esim. Apple on tehnyt iPod-soittimensa kanssa. Syitä Sonyn varovaisuuteen löytyy mm. siitä tosiseikasta, että viihde-elektroniikan lisäksi Sony on vahvasti mukana myös elokuva- ja musiikkibisneksessä, jonka vuoksi se on erityisen varovainen sisällön käyttöoikeuksien suhteen.
Sonyn suhtautuminen on kuitenkin hiljalleen muuttumassa, ja Kutaragi näkeekin mm. PlayStation Portable (PSP) -laitteella olevan mahdollisuuksia nousta universaaliksi kannettavaksi viihdekeskukseksi, jota käytetään pelien pelaamisen lisäksi myös musiikin kuunteluun ja elokuvien katseluun.
PSP:n tuotantoa on kasvatettu miljoonan laitteen kuukausivauhtiin kysynnän tyydyttämiseksi. Laitetta on joulukuun 12. päivä tapahtuneen julkistamisen jälkeen myyty jo 800 tuhatta kappaletta. PSP julkaistaneen Yhdysvalloissa ja Euroopassa kevään aikana.
Lähde: Forbes

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.