Punainen Risti levy-yhtiöiden hampaisiin?

Petteri Pyyny
17. joulukuuta, 2004 20:01

Kansainvälinen Punainen Risti saattaa joutua seuraavaksi ylikansallisten levy-yhtiöiden syytelistalle, mikäli Australian vastine RIAA:lle eli Music Industry Piracy Investigations saa tahtonsa läpi. MIPI, joka edustaa Australian levyteollisuutta sen jutussa Kazaan omistajaa Sharman Networksia, on aikeissa ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin sen kytköksistä Vanuatulle rekisteröityyn rahastoon, joka omistaa monimutkaisten kytkösten kautta Sharman Networksin.
Vanuatulle rekisteröity rahasto toimii kyseisen valtion yrityslainsäädännön mukaisesti eikä ole siksi velvollinen kertomaan kellekään ketkä rahaston omistajia ovat, mutta ainoana rahaston nimettynä omistajana mainitaan papereissa juurikin Punainen Risti. Nyt MIPI aikoo pyytää Punaista Ristiä jäädyttämään rahastoon kytketyt rahansa eli pyytää järjestöä olemaan myymättä rahaston osuuksiaan tai muutoin toimimaan rahastosijoituksiensa suhteen aktiivisesti kunnes Australiassa käyty Kazaa-oikeudenkäynti on ohi.
MIPIn puhemies Michael Speck sanoi antamassaan haastattelussa, että "...olisi kovin ikävää jos meidän täytyisi haastaa Punainen Risti oikeuteen".
Lähde: Wired

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.