Finreactor KRP:n kohteena

Petteri Pyyny
14. joulukuuta, 2004 9:24

Verkossa leviävän huhun mukaan Keskusrikospoliisi on ratsannut tänään suomalaisen Finreactor -sivuston, joka toimi suomalaisena P2P-palveluissa levitettävien tiedostojen linkkipalveluna, tarjoten torrent -linkkejä BitTorrent-käyttäjille. Lisäksi käyttäjät jakoivat mm. ed2k-linkkejä (eli mm. eMule:lla toimivia linkkejä) Finreactorin keskustelualueilla varsin vapaasti.
Samaisten huhujen mukaan KRP olisi hakenut sivuston ylläpitäjältä hänen henkilökohtaiset tietokoneensa sekä kaiken asunnossa olleen tallennusmedian jatkotutkimuksia varten.
Väitteet sivuston joutumisesta KRP:n kynsiin ovat edelleenkin virallista vahvistusta vaille, joten foliohattuja ei kannata vielä hakea kaapista tonttulakin alle, mutta pyrimme seuraamaan tilanteen kehittymistä. Varmaa kuitenkin on, että sivuston palvelin ei ole vastannut enää tänään kutsuihin ja sivuston torrent-domain ilmoittaa huoltokatkosta.
Lisäys: Nyt siis Poliisikin on vahvistanut tiedot oikeiksi, eli kyseessä todellakin on KRP:n suorittama tutkinta. Lisää aiheesta löytyy tästä Poliisin tiedotteesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.