Muokatut KiSSin soittimet Oscar-äänestäjille

Petteri Pyyny
7. joulukuuta, 2004 9:12

MPEG-PlayCenter -sivuston raportin mukaan Yhdysvaltain elokuva-akatemia on ottanut käyyttöön tanskalaisen KiSSin valmistamat muokatut DVD-soittimet ja jakanut näitä soittimia kaikille elokuvateollisuuden työntekijöille, joilla on oikeus äänestää vuotuisessa ns. Oscar-gaalassa. Tarkoituksena on korvata viime vuonna hirvittävän kohun jälkeen tehdyssä kompromississa käytetyt henkilökohtaisesti koodatut VHS-ennakkoversionauhat eli -screenerit salatuilla DVD-versioilla.
Eli Akatemia on jakanut äänioikeutetuille jäsenilleen soittimet, jotka pystyvät toistamaan täysin DVD-standardeista poikkeavia erikoisvalmistettuja salattuja ennakkoversioita elokuvista, jotta he pystyisivät katsomaan kaikki ehdokkaina olevat elokuvat kotonaan ja äänestämään tältä pohjalta.
Käytössä oleva soitin pohjautuu KiSSin DP-600-alustaan ja raportin mukaan laitteita on toimitettu noin 16000kpl. Yhtenä Oscar-ehdokkuuden ehtona on se, että elokuva ei saa olla julkisesti saatavilla myynti- tai vuokravideona ennen Oscareiden jakotilaisuutta.
Lähde: MPEG-PlayCenter

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.