Nullsoftin taru lähestymässä loppuaan?

Petteri Pyyny
11. marraskuuta, 2004 22:23

Yhden MP3-historian tärkeimmän yhtiön, Nullsoftin, taru näyttää vääjäämättä lähenemään kohti loppuaan. Yhtiön kohtalo on jo vuodesta 1999 lähtien riippunut siitä, miten kulloistkin tuulet ovat puhaltaneet nettijätti AOL:n johdossa -- AOL osti piskuisen Nullsoftin vuonna 1999 100 miljoonalla dollarilla, mutta ei ole keksinyt yhtiölle oikeastaan mitään käyttöä viiden kuluneen vuoden aikana.
Nyt Nullsoftissa jatkaa uusimpien eroilmoitusten jälkeen ainoastaan kolme työntekijää, joiden tehtäväksi jää nähtävästi "valojen pitäminen päällä" yhtiön konttorissa ja mahdollisten bugien korjaus yhtiön tuotteista.
Nullsoftin tunnetuimmat tuotteet ovat ehdottomasti MP3-soitin WinAMP sekä verkkoradio-ohjelmisto ShoutCast. Tämän lisäksi Nullsoftin julkaisuihin ovat lukeutuneet erinäköiset AOL:ää ravistuttaneet projektit, joihin kuuluvat mm. alkuperäinen Gnutella-ohjelmisto, jonka pohjalle useat nykyisetkin P2P-ohjelmat pohjautuvat sekä WASTE, suljetun tiedostovaihtoverkon muodostava ohjelmisto. Lisäksi yhtiö ehti kuukauden ajan pyörittämään sivuillaan MP3-hakukonetta, joka haki WWW-sivuilta ja FTP-palvelimilta MP3-linkkejä.
Yhtiön kohtaloa on arvuuteltu jo vuosia, mutta aikalailla lopullisen alamäen pystyi jo aistimaan tämän vuoden tammikuussa, kun yhtiön perustaja Justin Frankel irtisanoutui yhtiöstä.
Lisää aiheesta:
Betanews
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.