RIAA haastoi 750 P2P-käyttäjää

Jari Ketola
29. lokakuuta, 2004 20:41

Yhdysvaltain levyteollisuuden poliisivoimat, joka myös RIAA:na tunnetaan, on haastanut jälleen P2P-käyttäjiä oikeuteen. Tällä kertaa haaste toimitettiin peräti 750 henkilölle. Haasteiden kokonaismäärä nousi jo 6191:een.
Torstaina oikeuteen haastettiin mm. kolmentoista eri yliopiston opiskelijoita. Vaikuttaa siltä, että RIAA vastasi haasteilla viimeaikaisiin uutisiin, joiden mukaan oikeusjuttukampanja ei ole vaikuttanut P2P-liikenteeseen ainakaan vähentävästi.
"Taataksemme laillisten palveluiden kasvunmahdollisuudet emme voi sallia ihmisten levittää ja vastaanottaa musiikkia laittomasti," RIAA:n johtaja Cary Sherman totesi. "Lain rikkomisen täytyy johtaa seuraamuksiin. Muussa tapauksessa musiikkiteollisuuden mahdollisuudet selviytyä nykytilanteesta ja panostaa tulevaisuuteen vaikeutuvat huomattavasti."
RIAA:n jatkuva vihamielinen suhtautuminen P2P-verkkoihin on motivoinut mm. ANts P2P ja Mute -projektien kehittämistä. Molemmat ovat tarjoavat perinteisiä P2P-verkkoja paremman anonymiteettisuojan. Sen sijaan että käyttäjien välille muodostettaisi suora yhteys reititetään liikenne verkossa tarkistussummien perusteella useiden käyttäjien kautta. Lisäksi liikenne salataan.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.