Itsestääntuhoutuva joulu-DVD

Jari Ketola
24. lokakuuta, 2004 23:10

Atlantalaisyritys Convex Group juhlistaa vuoden suurinta kulutusjuhlaa tavalla, joka sopii kuin nyrkki naapurinsedän silmään viimeisestä joulun hittilelusta tapeltaessa -- itsestääntuhoutuvan joulu-DVD:n. Noel-niminen elokuva julkaistaan samanaikaisesti sekä ns. FlexPlay DVD:llä, että elokuvateattereissa.
FlexPlay DVD on päällystetty aineella, joka muuttuu läpinäkymättömäksi 48 tunnin kuluessa siitä, kun ilmatiivis kotelo on avattu. Perheen pienimmät tulevat siis karvaasti pettymään, kun levy ei roihahda liekkeihin katselun jälkeen aitoon Vaarallinen tehtävä -henkeen.

Disney on testannut FlexPlayltä lisensoimallaan tekniikalla EZ-D levyjä jo liki vuoden ajan. Tarkoituksena on ollut tutkia voidaanko kertakäyttölevyillä houkutella sellaisia kuluttajia, joita ei kiinnosta kalliin DVD-elokuvan ostaminen, mutta jotka ovat myös niin laiskoja, etteivät jaksa palauttaa vuokraelokuviaan, jolloin myöhästymismaksuista kertyy suuremmat kulut kuin itse elokuvan vuokrasta.
Convexin lähestymistapa Noelin kohdalla on toinen -- elokuva julkaistaan samanaikaisesti sekä teattereissa että FlexPlay -levyllä. Koska kyseessä on pienellä budjetilla tehty ja markkinoitu elokuva, tulee se teattereihin vain kymmenessä kaupungissa. FlexPlay onkin suunnattu niille, jotka haluavat elokuvan nähdä, mutteivät voi niin omassa kotikaupungissaan tehdä. Yhtiö toivoo myös, että osa elokuvan FlexPlay-muodossa nähneistä ostaisi myöhemmin myös oikean DVD:n.

Lisätietoja elokuvasta Amazonin sivuilla

Lähde: News.com

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.