459 eurooppalaista P2P-käyttäjää syytteeseen

Petteri Pyyny
7. lokakuuta, 2004 22:29

Tänään tapahtui se, mistä levyteollisuuden kansainvälinen etujärjestö IFPI ja sen paikalliset jäsenet (joihin myös Suomen Teosto kuuluu) ovat varoitelleet jo kuukausia. Viranomaiset ratsasivat ja nostivat syytteet tänään 459 P2P-käyttäjää vastaan Euroopanlaajuisessa iskussaan, jonka kohteena olivat pääasiassa P2P-verkkoihin suuremmissa määrissä laitonta musiikkia levittävät käyttäjät.
Ratsiat tapahtuivat kuudessa eri maassa: Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa ja Tanskassa. Tanskalaiset käyttäjät saivat määrällisesti mitattuna kovimman kohtelun, sillä siellä syytenivaska lyötiin 174 käyttäjän käteen.
IFPI sanoi, että se on pyrkinyt keskittymään viime vuodet tekijänoikeuksista tiedottamiseen ja valistamiseen, mutta totesi, että nyt oli aika suoralle toiminnalle tiettyjä käyttäjiä vastaan. IFPIn omien lukujen mukaan noin 15% P2P-käyttäjistä vastaa yli 75 prosentista kaikesta P2P-verkoissa löytyvästä laittomasta materiaalista ja sen jakelusta.
Ratsioiden kohteena oli käyttäjiä käytännössä kaikista P2P-verkoista, mukaanluettuna Kazaa, eDonkey/eMule sekä Gnutella -verkot.
Lähde: Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.