Microsoft myönsi apinoivansa iTunesia

Jari Ketola
16. syyskuuta, 2004 22:22

New York Timesin julkaisemassa haastattelussa Microsoftin edustaja kertoo, että "Apple asetti riman todella korkealle. Annoimme kehittäjillemme ohjeeksi: 'Ottakaa mallia Applesta.'" Samaisessa artikkelissa New York Times vertailee palveluita rinnakkain ja toteaa, että Microsoftin beta-vaiheessa oleva musiikkikauppa muistuttaa Applen iTunesia niin paljon, ettei parempaa kopiota saisi edes kopiokoneella.
Yhtäläisyyksiä ovat mm. hinnoittelu ($0.99 per kappale, $10 per albumi), käyttöoikeudet (kopiot viidelle tietokoneelle, soittolistan polttaminen CD:lle seitsemän kertaa ja rajoittamattomat siirrot kannettaviin soittimiin), ilmaiset 30-sekunnin näytteet, genre pop-up -valikko, jukebox-toiminnot ja automaattinen, yksisuuntainen synkronointi kannettavan soittimen kanssa.
Artikkeli esittääkin kysymyksen: jos kaikki muut muuttujat (hinta, valikoima, ominaisuudet) ovat keskenään identtiset, kumpaan järjestelmään käyttäjät päätyvät?
Microsoft tarjoaa kuitenkin jotain, mitä iTunesista ei ole saatavilla, nimittäin Radioheadin, AC/DC:n, Metallican sekä Red Hot Chili Peppersin albumeja. Syy tähän on tosin selvä -- näiltä artisteilta ei ole saatavilla yksittäisiä kappaleita, vaan ainoastaan kokonaisia albumeja. Apple ei tällaiseen kauppaan ole halunnut ryhtyä.
Lähde: Macworld

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.