Microsoft tunkee televisioon

Petteri Pyyny
11. syyskuuta, 2004 17:16

Microsoft ei ole suinkan hylännyt jo vuosia sitten aloittamaansa olohuoneenvalloituskampanjaansa, vaan on lähinnä vetänyt vuosien saatolla vuoren enemmän tai vähemmän flopanneita tuotteita myynnistä ja muuttanut konseptiaan tarpeen mukaan. Uusin televisiomaailmanvalloitusprojekti kulkee nyt nimellä IPTV. Palvelu on suunnattu pääasiassa laajakaistaoperaattoreille, jotka eivät operoi (tai omista) kaapelitelevisioverkkoja.
IPTV on käytännössä Microsoftin alusta verkon yli tapahtuvalle streamaukselle, hieman muokattuna vain. Microsoft on lyönyt hynttyyt yhteen yhdysvaltalaisen Thomsonin kanssa ja on tehnyt IPTV-määrityksen pohjalta ns. set-top -boxin, joka kytketään toisesta päästään televisioon ja toisesta päästään laajakaistaiseen yhteyteen, käytännössä sis DSL-linjaan. Palvelun avulla plveluntarjoajat voivat tarjota IP-verkon yli lähetettävää televisiokuvaa ja näin kilpailla kaapelitelevisiota vastaan myös TV-tarjonnassa. Lisäksi palveluun kuuluu luonnollisesti suora paluukanava verkon yli esim. televisioäänestyksiä, jne varten.
Tällä viikolla Microsoft ilmoitti useista sopimuksista palveluun liittyen ja uusimpana järjestelmää lähtee kokeilemaan italialainen Telecom Italy. Lisäksi jo aiemmin palvelua testannut sveitsiläinen Bluewin aikoo alkaa tarjoamaan koemielessä tietyille asiakkaileen noin 30 televisiokanavan kokoista pakettia IPTV-palvelun kautta. IPTV tukee videonpakkauksessa useita kodeekkeja, mm. Microsoftin omaa WMV9:ää, MPEG-2:sta sekä MPEG-4:n ASP- ja H-264 -muotoja.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.