Uusi luonnos IICA-laista

Jari Ketola
3. syyskuuta, 2004 1:00

Inducing Infringement of Copyrights Act (IICA) tai lyhyemmin Induce -laista on esitelty uusi luonnos. Induce-laki pyrkii tekemään "piratismiin houkuttelevan" toiminnan, kuten P2P-verkkojen ylläpitämisen laittomaksi.
Uusi luonnos pyrkii määrittämään tarkemmin mitä tarkalleen houkuttelulla tarkoitetaan. Vapaasti käännettynä määritelmä kuuluu "toimenpide joka johtaa tai taivuttaa henkilön tai henkilöt toimintaan". Määritelmän tarkennuksella pyritään kumoamaan kritiikki, jonka mukaan laki tekisi mm. kannettavista MP3-soittimista laittomia.
Myös uusi luonnos on saanut jo osakseen kritiikkiä. Muun muassa internetpalveluntarjoaja Verizon on kritisoinut kohtaa, jossa kriminalisoidaan toiminta, joka vaikeuttaa tekijänoikeuksien haltijoiden tiedonhankkimista piraateista. Verizonin mukaan kohta voidaan tulkita siten, että tekijänoikeuksien haltijat voivat esittää jälleen ylimalkaisia vaatimuksia palveluntarjoajille ja mikäli vastustusta esiintyy, haastaa heidät oikeuteen. Myös DMCA-lain kanssa oli alussa samankaltaisia ongelmia.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.