P2P -ratsioita Yhdysvalloissa

Jari Ketola
25. elokuuta, 2004 23:03

Yhdysvaltain oikeusministeriö on suorittanut ratsian viiden yksityishenkilön kotiin sekä yhden Internet-palveluntarjoajan (ISP:n) tiloihin. Oikeuskansleri John Ashcroftin tiedotti Digital Gridlock -nimisestä operaatiosta tänään.
Tiedotteen mukaan Texasissa, New Yorkissa ja Wisconsinissa asuneiden henkilöiden asunnoissa suoritettiin kotietsintä, jonka tarkoituksena oli löytää laittomasti jaettuja elokuvia, pelejä, ohjelmia sekä musiikkia. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun P2P-piratismista epäiltyjä tutkitaan liittovaltion toimesta.
Hiljattain yhdysvaltalainen valitustuomioistuin vapautti P2P-ohjelmien valmistajat vastuusta P2P-piratismiin.
Sekä palveluntarjoajaa että yksityishenkilöitä epäillään The Underground Network -nimellä tunnetun P2P-verkon ylläpitämisestä. Verkkoon pääsy edellytti, että käyttäjä jakoi vähintään 100 gigatavua tiedostoja. Mikäli epäillyt todetaan syyllisiksi, voi heitä odottaa jopa viiden vuoden vankeustuomio ja 250 tuhannen dollarin, eli 207 tuhannen euron sakkorangaistus.
Oikeusministeriö muistutti myös, että piratismi aiheuttaa Yhdysvaltain teollisuudelle yli 19 miljardin dollarin (15,7 miljardin euron) vuotuiset tappiot. Mitään puolueettomia tutkimustuloksia esimerkiksi P2P-piratismin vaikutuksista ei kuitenkaan ole.
Lähteet:
The Register
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.