P2P-yrityksiä kehotetaan holhoamaan käyttäjiään

Jari Ketola
9. elokuuta, 2004 21:21

Neljänkymmenen seitsemän Yhdysvaltain osavaltion oikeusministerit ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen P2P yhtiöille, joissa kehotetaan valistamaan käyttäjiä tiedostojen jakamisen riskeistä. Kirjeessä todetaan että kuluttajia pitäisi valistaa tehokkaammin "oikeudellisista ja henkilökohtaisista riskeistä, joita pornografisen sisällön levittäminen ja tekijänoikeuslakien alaisen musiikin, elokuvien ja ohjelmien jakaminen P2P-verkkojen kautta aiheuttaa."
Vaatimukset noudettelevat hyvin pitkälti Yhdysvalloissa jalansijan saanutta holhouskulttuuria joka on saanut aikaan sen, ettei monia asioita osata enää harkita omasta näkökulmasta ja ilman ulkopuolista apua. Kukapa sitä arvaisi kuuman kahvin olevan kuumaa.
Varoitusten lisäksi P2P-yhtiöitä vaaditaan myös kehittämään muita menetelmiä laittoman sisällön kitkemiseksi. Esimerkkinä mainitaan keskitetty suodatusjärjestelmä, joka poistaisi automaattisesti laittomilta vaikuttavat tiedostot.
Vertaisverkkoyrityksiä edustavan P2P Unitedin pääjohtaja Adam Eisgrau piti vaatimuksia kohtuuttomina. "Keskitettyjen suodattimien toteuttaminen muuttaisi radikaalisti palvelujen innovatiivista luonnetta," Eisgrau totesi.
Viihdeteollisuuden edustajat, MPAA ja RIAA etunenässä, syyttävät piratismia miljardien dollarien vuotuisista tappioista. Sen sijaan että teollisuus tutkisi P2P:n mahdollisuuksia uutena levityskanavana, on etenkin RIAA päättänyt omaksua taktiikan, jossa pyritään leimaamaan P2P-ohjelmat piratismin kätyreiksi ja P2P-käyttäjät rikollisiksi.
Lähde: NetworkWorldFusion

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.