RIAA jatkaa lakimiesten ruokkimista

Jari Ketola
4. elokuuta, 2004 21:40

Nimensä perusteella musiikkiteollisuudenkin kanssa tekemisissä oleva Recording Industry Association of America, RIAA jatkaa pahojen P2P-piraattien haastamista. Lakimiesten lisäksi järjestö työllistänee runsaasti myös PR-asiantuntijoita, sillä levyteollisuuden julkisuuskuva alkaa olla pahasti ryvettynyt.
Heinäkuun lopulla RIAA haastoi oikeuteen lähes 600 piraattia, joista 90 oli yksilöityjä haasteita. Haastettujen joukossa oli mm. iowalainen pariskunta, Sandy ja Richard Nauman, joista kumpikaan ei omien sanojensa mukaan osaisi imuroida musiikkia Internetistä vaikka aseella uhattaisi. Kävi ilmi, että perheen teini-ikäiset lapset olivat imuroineet musiikkia.
Tähän mennessä yksikään RIAA:n haasteista ei ole edennyt oikeuskäsittelyyn saakka, vaan jutut on sovittu oikeussalin ulkopuolella. Asianajaja ehdotti samaa myös Naumaneille. Keskimääräinen "korvaus" on ollut n. 3000 dollarin, eli 2500 euron luokkaa.
"Mielestäni koko haaste on naurettava," totesi Sandy Nauman. "Olen aina kuvitellut, että netissä on paljon vaarallisempaakin sisältöä kuin musiikki."
Tähän mennessä RIAA on koetellut 3500:n P2P-käyttäjän oikeustajua. Järjestön onneksi pelkästään Yhdysvalloissa riittää vielä miljoonia potentiaalisia kiristyksen kohteita.
Lähde: USA Today

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.