Xbox2 ei tule olemaan alaspäin yhteensopiva?

Petteri Pyyny
21. kesäkuuta, 2004 22:14

GamesIndustry.biz -verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan Microsoftin tuleva Xbox2 -pelikonsoli ei tule olemaan alaspäin yhteensopiva aiemman Xboxin kanssa eli tulevalla konsolilla ei pystyisi pelaamaan jo olemassaolevia Xboxin pelejä tai käyttämään Xboxille tehtyjä ohjelmistoja.
GamesIndustry.bizin saamien tietojen mukaan Microsoftin Xboxin tulevaisuudesta päättävät johtajat eivät pidä alaspäin yhteensopivuutta oleellisena seikkana pelikonsoleissa. Xbox2 rakentuu käytännössä täysin erilaisen raudan päälle, kuin mihin aiempi Xbox pohjautui -- Microsoft luopuu tulevassa konsolissaan mm. perinteisen x86 -prosessoriarkkitehtuurin käytöstä, siirtyy käyttämään grafiikkapiirinään ATIn toimittamia piirejä ja aikoo lisäksi poistaa laitteesta kokonaan kovalevyn.
Microsoftin päätös on selkeästi täysin päinvastainen Sonyn taktiikkaan konsolimarkkinoilla -- PS2:han on tukenut aiemman PlayStationin pelejä ja Sony on luvannut, että myös tuleva PS3 tulee tukemaan sekä PS2:sta että alkuperäistä PlayStationia.
Lähde: GamesIndustry.biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.