Napster laajensi Kanadaan

Petteri Pyyny
28. toukokuuta, 2004 21:42

Roxion omistama laillinen verkkomusiikkipalvelu Napster on jatkanut uusien markkina-alueiden valloitusta viimeviikkoisen Iso-Britannian palvelun julkistuksen jälkeen avaamalla palvelunsa nyt myös Kanadassa.
Keskiviikkona avattu kanadalainen versio Napsterista noudattaa tuttua jo Yhdysvalloista opittua kaavaa, niin valikoiman kuin hinnoittelunsakin puolesta. Kappaleita voi ostaa yksittäisinä pysyvinä imurointeina yhden Kanadan dollarin hintaan ja tämän lisäksi tarjotaan kuukausimaksupohjaista palvelua, jossa musiikkia voidaan kuunnella Napsterin valikoimista täysin rajoituksetta 9,95 Kanadan dollarin hintaan.
Mielenkiintoiseksi kahden uuden markkina-alueen "valloituksen" tekee se, miten julmat hintaerot palvelussa ovat eri maiden kesken. Kanadalaista kuluttajaa hemmotellaan halvimmalla hintatasolla, kun taas brittiläinen kuluttaja joutuu todellisen lypsylehmän asemaan. Vertailun vuoksi esim yksittäisen kappaleen hinta Napsterin palvelusta ostettuna eri maissa euroiksi muutettuna:
Iso-Britannia -- 1,64 euroa
Kanada -- 0,60 euroa
Yhdysvallat -- 0,81 euroa
Eli brittiläinen hinta on lähes kolminkertainen kanadalaisen version hintaan nähden. Odotamme mielenkiinnolla, miten hinnoittelu muodostuu kun palvelu lopulta rantautuu myös manner-Eurooppaan.
Lähde: LinuxInsider

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.