Verkkokauppa.com aloittaa kasettimaksuttomien medioiden suoramyynnin Tallinnasta

Jari Ketola
10. toukokuuta, 2004 14:17

Verkkokauppa.comin omistajayhtiö Arctecho Oy on perustanut Tallinnaan tytäryhtiön, joka aloittaa kasettimaksuttomien CD- ja DVD-medioiden sekä kovalevyllisten MP3-soitinten maahantuonnin, varastoinnin sekä suoramyynnin postitse Tallinnnan varastosta kesäkuun aikana.
Alustavasti valikoimassa ovat mm. Verbatim ja Yamada-merkkiset CD-R ja DVD-mediat, mutta myöhemmin tuotevalikoima laajentuu kattamaan myös muun merkkiset mediat sekä MP3-soittimet. Tuotteiden postikulut ovat samat kuin Suomestakin ostettaessa ja alustavasti osaa medioista myydään kokonaan ilman postikuluja. Tuotteiden toimitusaika on pääsääntöisesti 24-48 tuntia.
Koska myyjäyhtiö sijaitsee muualla kuin Suomessa, toimitetaan kaikki tuotteet ilman kasettimaksua. Tällöin esim. dvd-medioiden hinta laskee alle puoleen nykyisestä, ollen halvimmillaan jopa alle 0.8 euroa kappale.
Kasettimaksu eli hyvitysmaksu on järjetön, luonteeltaan rangaistusvero vapaalle tietoliikenteelle ja tiedon tallentamiselle. Työpaikalla se näkyy kustannustekijänä ja haittaa yksityistä ammatinharjoittamista. Yhtälailla se vääristää kilpailua EU-maiden yritysten välillä.
Kasettimaksun suuruus vaihtelee 20 sentistä jopa 2 euroon per media. Ulkomailta maahantuotavissa medioissa kasettimaksun maksamisvelvollisuus on maahantuojalla itsellään.
Lisätietoja:
Samuli Seppälä / Verkkokauppa.com / samuli.seppala@verkkokauppa.com

Vaikka Verkkokauppa.com tiedotteessaan mainitseekin, että kasettimaksun maksamisvelvollisuus on maahantuojalla itsellään, kannattaa erikseen painottaa, että yksityiskäyttöön maahantuotavat mediat ovat, ilman erillistä Teoston myöntämää lupaa, kasettimaksun alaisia, ja niistä tulisi kasettimaksu tilittää omaehtoisesti. Käytäntö on osoittautunut erilaiseksi, mutta todennäköisesti Verkkokaupan tempaus tulee muuttamaan tilannetta.
Kasettimaksuttomien levyjen hankintapaikkana suosittuja ovat olleet mm. Nierle, CDRohlinge24 sekä Kitupiikki.net. Myös muista liikkeistä on käyty runsaasti keskustelua DVD-R foorumillamme.
Lähde: Verkkokauppa.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.