Plextor esittelee kirjoittavan Serial ATA 12x DVD-aseman

Jari Ketola
28. huhtikuuta, 2004 10:52

Plextor esittelee ensimmäisen kirjoittavan Serial ATA (SATA) DVD-asemansa -- PX-712SA:n. Aseman kirjoitusnopeus on 12x, mikä merkitsee täyden DVD:n kirjoittamista alle kuudessa minuutissa, tai toisin sanoen 16,5 Mt sekunnissa.
SATA-liitäntä on nykyisin tavallisen ATA (E-IDE) -rinnakkaisliitännän seuraaja.
PX-712SA:n nopeudet ovat: 12x DVD+R ja 8x DVD-R, 4x DVD+RW ja 4x DVD-RW sekä 16x DVD-ROM. CD-toimintojen nopeudet ovat 48x CD-R, 24x CD-RW ja 48x CD-ROM.
Korkeimman kirjoituslaadun takaamiseksi PX-712SA käyttää PoweRec -tekniikkaa (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control), joka estää virheitä kirjoittaessa. Lisäksi laitteessa on Buffer Underrun Proof -tekniikka CD:ille, Lossless Linking DVD+R/RW -levyille, Zero Link DVD-R/RW -levyille, sekä VariRec. Yksikkö pystyy myös formatoimaan kirjoituksen aikana Background Formatting -toiminnolla. Lisäksi siinä on ns. "black tray", joka vähentää kohinaa ja parantaa siten kirjoituslaatua.
PX-712SA sisältää seuraavat ohjelmat:
- Ahead Nero, CD/DVD-ohjelma
- Ahead InCD, Packet writing -ohjelma
- Nero BackItUp
- Pinnacle Studio, videoeditointiohjelma
- Cyberlink PowerDVD, DVD-soitinohjelma
- PlexTools Proffessional, CD/DVD-ohjelma
PX-712SA:n hintaan sisältyy kahden vuoden on-site- ja vaihtotakuu. Yksikkö on saatavilla kesäkuun 2004 alusta alkaen, ja sen hinta tulee olemaan 240 EUR (sis. ALV).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.