Sony julkisti kaksikerros-DVD-polttavan

Petteri Pyyny
19. maaliskuuta, 2004 21:50

Sony julkisti tänään ensimmäisen kaksikerros-polttoa tukevan DVD-asemansa. Uusi 700 -sarja sisältää sekä ulkoisia että sisäisen mallin, joista tärkein tulee luonnollisesti olemaan sisäinen Sony DRU-700A-malli. 700-sarjan poltto-ominaisuuksiin kuuluvat 8x DVD-R, 8x DVD+R, 4x DVD-RW, 4x DVD+RW sekä uutena tulokkaana 2.4x DVD+R DL.
Aseman on tarkoitus tulla markkinoille jo kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana ja jälleenmyyntihinnaksi Yhdysvalloissa on kaavailtu 230 dollaria eli noin 187 euroa. Kaksikerroksisille DVD+R DL -levyille mahtuu dataa saman verran kuin lähes kaikissa uudemmissa elokuvissa käytetylle DVD-9 -levylle eli DVD+R DL-levyjen kanssa ei DVD-9 -muodossa olevia elokuvia enää tarvitse pakata lainkaan varmuuskopiointia varten.
Samaan hengenvetoon Sony ilmoitti myös odottavansa DVD Forumin hyväksyntää Pioneerin ehdottamalle kaksikerroksiselle DVD-R -formaatille ja yhtiö ilmoitti alkavansa formaatin tukemisen heti sen standardien valmistuttua. Todennäköistä on myös se, että 700-sarjan asemiin tuen saa pelkällä firmware-päivityksellä mikäli formaatti ei vaadi rautatason muutoksia asemaan.
Lähde: EMediaLive.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.