Disney aikoo laajentaa kertakäyttöisten DVD-levyjen myyntiä

Petteri Pyyny
15. maaliskuuta, 2004 21:59

Disney aikoo laajentaa maailman suurimpiin kuuluvaksi ympäristökatastrofiksikin kutsuttua kokeiluaan kertakäyttöisillä DVD-levyillä useisiin uusiin markkina-alueisiin Yhdysvalloissa. Jo ensi kuussa yhtiö aikoo alkaa myymään EZ-D -nimellä kulkevia elokuvalevyjään aiempien kokeilukaupunkien lisäksi myös Floridassa ja muissa tärkeissä eteläisten osavaltioiden kaupungeissa.
EZ-D -tekniikka perustuu tietynlaiseen hapettumisprosessiin, jossa levy on pakattu ilmatiiviiseen pussiin ja sen avaaminen aiheuttaa 48 tuntia kestävän kemiallisen prosessin, jonka päätteeksi levy muuttuu täysin lukukelvottomaksi. Levyt ovat tuon 48 tunnin ajan täysin tavallisten DVD-levyjen kanssa yhteensopivia. Levyjen hinnoittelu on ollut tähän asti hieman outoa, sillä levyjen jälleenmyyntihintana on ollut 6,99 dollaria eli selkeästi DVD-elokuvien normaalia vuokraushintaa korkeampi hinta. Disney on ilmeisesti päätellyt hinnoittelun siten, että levyjen tarkoituksena on toimia kustannustehokkaana tapana elokuvien vuokraukselle ja niistä lähes joka toisella kerralla Yhdysvalloissa tapahtuvalle myöhästymismaksujen maksamiselle.
Yhtiö on ilmoittanut myös laajentavansa kokeiluja jälleen syyskuussa, jolloin Flexplayn kehittämiä EZ-D -levyjä alettaisiin myymään myös useissa muissa Yhdysvaltain suurkaupungeissa, kuten mm. Austinissa ja Kansas Cityssä. Yhtiö aikoo myös tiputtaa levyjen hintaa lähiaikoina 5,99 dollariin eli noin 4,89 euroon kappaleelta.
Lähde: GuideToHomeTheater.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.