Kazaa hävisi ensimmäisen erän oikeudessa

Petteri Pyyny
4. maaliskuuta, 2004 18:59

Sharman Networks, Kazaan omistava yhtiö, hävisi ensimmäisen erän Australian ensimmäisessä suuren luokan P2P-jutussa tänään, kun liittovaltion oikeusistuin päätti, että levyteollisuuden aiemmin tänä vuonna toteuttama ratsia Sharmanin toimistoon oli laillinen.
Luva levyteollisuuden australialaisen käsikassaran, MIPIn helmikuun alussa toteuttamalle ratsialle Sharmanin toimistoihin oli saatu liittovaltion tuomarilta ns. Anton Pillar-lakien mukaisesti (joita uusi EU:n direktiiviehdotus laajentaisi myös Eurooppaankin). Kyseinen lain pykälä antaa tekijänoikeuksien omistajille mahdollisuuden pikaratsioihin yrityksiin, joiden epäillään rikkoneen tekijänoikeuslainsäädäntöä ja joiden epäillään tuhoavan lähiaikoina todisteet laittomasta toiminnasta. Sharman vaati ratsiassa hankittujen todisteiden hylkäämistä sen perusteella, että MIPI olisi pimittänyt määräyksen antaneelta tuomarilta ratkaisevia tietoja "kohteesta".
Nyt kuitenkin oikeusistuin siis päätti, että päätös oli oikea ja että todisteita voidaan käyttää Sharmania vastaan maaliskuun lopussa alkavassa oikeudenkäynnissä. Samalla tuomioistuin hylkäsi Sharmanin vetoomuksen oikeudenkäynnin siirtämisestä alkavaksi vasta sen jälkeen kun sitä vastaan nostettu vastaava oikeusjuttu Yhdysvalloissa on kokonaan ohi.
Lähde: TechNewsWorld

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.