EU suunnittelemassa uutta "kaikkien tekijänoikeuslakien äitiä"

Petteri Pyyny
2. maaliskuuta, 2004 21:43

Euroopan Unioni on viemässä Euroopan Parlamentin käsiteltäväksi 8. maaliskuuta lakiesityksen, joka kantaa nimeä "Euroopan Unionin direktiivi tekijänoikeuksien voimaansaattamiseksi". Uusi direktiiviehdotus on ehtinyt nostattaa jo sananvapausjärjestöt takajaloilleen ympäri maailmaa ja mm. EFF kuvailee lakiehdotusta hirviömäiseksi ja useiden lainoppineiden mukaan lakiesitys saisi Yhdysvaltain DMCA-lainsäädännön näyttämään kiltiltä partiopojalta tekijänoikeuslainsäädäntöjen joukossa.
Direktiivi antaisi tekijänoikeuksien haltijoille, kuten levy-yhtiöille ja elokuvastudioille, täydet oikeudet tehdä ratsioita esim. P2P-käyttäjien koteihin, jos heitä epäillään laittoman materiaalin levityksestä P2P-verkoissa. Lisäksi P2P-käyttäjiltä voitaisiin jäädyttää kaikki Euroopassa olevat pankkitilit sekä takavarikoida kaikki heille kuuluva omaisuus, oli laittoman materiaalin levitys verkossa tahatonta tai tahallista.
EFF on avannut sivuilleen palvelun, jonka kautta eurooppalaiset kuluttajat voivat lähettää direktiiviä vastustavan sähköpostin oman maansa eurokansanedustajille. Luonnollisesti kaikki MEPeille lähetetty posti pitää olla lähetettynä ennen Parlamentin käsittelyä, joka alkaa 8.3. ja on tarkoitus päättyä 11.3.
Lisää aiheesta:
EFF.org
ABCNews.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.