Hollywood-studiot haastoivat screenereitä vuotaneen oikeuteen

Petteri Pyyny
29. tammikuuta, 2004 20:51

Kaksi suurta Hollywoodin studiota, Warner Bros. (osa TimeWarner-mediakonsernia) ja Columbia (yksi Sonyn lukuisista tytäryhtiöistä), ovat haastaneet näyttelijä Carmine Caridin oikeuteen, syyttäen häntä elokuvien ennakkokopioiden levityksestä Internetiin.
Caridi on pitkäaikainen Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsen ja saa jäsenyytensä perusteella joka vuosi Oscar-äänestyksien lähestyessä ennakkokopiot -- nykyisin lähestulkoon aina DVD:llä -- likipitäen kaikista ehdolla olevista elokuvista, kuukausia ennen kuin elokuvien varsinainen DVD-julkaisu on ajankohtaista.
Warner on omassa syytteessään haastanut 12 henkilöä oikeuteen elokuviensa tekijänoikeuksien rikkomisesta ja ennakkokopioista otettujen digitaalisten kopioiden levityksestä Internetissä. Warnerin syytekirjelmän mukaan Caridi olisi saanut kaksi Warnerin vuonna 2003 julkaistua elokuvaa ennakkokopiona (eli screenerinä) ja välittänyt nämä elokuvat Illinoisista kotoisin olevalle sähköasentajalle, joka sitten olisi syytteen mukaan tehnyt elokuvista digitaaliset kopiot ja siirtänyt elokuvien kopiot verkkoon käyttäjien saataville. Warnerin elokuvat, joihin syyte kohdistuu, ovat "The Last Samurai" ja "Mystic River".
Columbian syytekirjelmä Caridia vastaan on kutakuinkin vastaava kuin Warnerillakin, Columbia syyttää Caridia myös kahden elokuvan -- "Something's Gotta Give":n ja "Big Fish":n -- jakelusta verkon yli laittomasti.
Lisää aiheesta:
Fox21.com
Forbes.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.