FBI tutkii Oscar screener -vuotoa

Jari Ketola
19. tammikuuta, 2004 17:31

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii elokuvastudioiden pyynnöstä, kuka on vastuussa internetiin ilmestyneistä elokuvien piraattikopioista. Tutkimuksen kohteena ovat elokuvat "Something's Gotta Give," "The Last Samurai," "Master and Commander: The Far Side of the World" sekä "thirteen".
Tapausta lähellä olevat lähteet kertovat, että epäilyt kohdistuvat akatemian jäsen ja näyttelijä Carmine Caridiin. FBI on vahvistanut tutkivansa tapausta, muttei ole antanut julkisuuteen sen tarkempia lausuntoja.
Screener-kopiot on merkitty mm. "for your consideration" -tekstein, jotka on kuitenkin poistettu edellämainituista elokuvista. Studiot ovat kuitenkin ottaneet käyttöön näkymättömät merkinnät, joiden perusteella Caridi on siis ilmeisesti tunnistettu vuodon lähteeksi.
MPAA on halunnut kieltää screener-kopiot nimenomaan eliminoidakseen yhden lähteen elokuvien piraattikopioilta. Independent-studiot ja elokuvakriitikot kuitenkin vastustivat päätöstä, ja lopulta MPAA:n kielto todettiin oikeudessa lain vastaiseksi.
Lähde: CNN.com

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.