P2P imuroinnit laillisia Kanadassa

Jari Ketola
12. joulukuuta, 2003 21:13

Kanadan tekijänoikeuslautakunta julisti perjantaina päätöksen, jonka mukaan peer-to-peer verkoista musiikin siirtäminen omalle koneelle on täysin sallittua. Sensijaan tiedostojen jakaminen on laitonta. Vastaava tulkinta tekijänoikeuslaista on vallalla myös Suomessa.
Kanadan levyteollisuutta edustava Canadian Recording Industry Association -järjestö ilmaisi heti tyytymättömyytensä päätökseen. "Meidän tulkintamme mukaan Kanadan laki kieltää myös musiikin imuroimisen," totesi järjestön pääasianajaja Richard Pfohl. "Tekijänoikeuslautakunnan päätös oli nyt tämä, mutta asia tullaan käsittelemään lopullisesti kanadalaisissa tuomioistuimissa."
Tekijänoikeuslautakunta päätti perjantaina myös asettaa kiinteitä lisämaksuja kannettaviin, kiintolevyllä varustettuihin MP3-soittimiin, kuten Applen iPod. Kymmenen gigatavun kiintolevyllä varusteun soittimen hintaan lätkäistään 15 dollarin (n. 9,3 euron) ja suuremmilla kiintolevyillä varustettuihin 25 dollarin (n. 15,50 euron) korotus. Maksu on täysin rinnastettavissa Suomessa perittävään kasettimaksuun.
Lähde:
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.