RIAA haastoi lisää P2P-käyttäjiä oikeuteen

Petteri Pyyny
3. joulukuuta, 2003 22:33

RIAA jatkoi vyörytystään yhdysvaltalaisia P2P-käyttäjiä vastaan jälleen tällä viikolla, ilmoittaen että järjestö on haastanut 41 käyttäjää oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista P2P-verkoissa.
RIAA aloitti nyt meneillään olevan, ns. kolmannen oikeusjuttuaaltonsa, syyskuun alussa ja tuon vyörytyksen seurauksena on saatu syyskuun alusta lukien jo vajaa 400 oikeusjuttua P2P-käyttäjiä vastaan vireille Yhdysvalloissa.
RIAA:n johtajan Cary Shermanin mukaan RIAA on oikeustoimissaan säännönmukainen ja vertaa oikeusjuttuja P2P-käyttäjiä kohtaan jatkuvasti meneillä olevaan liikennevalvontaan -- "jos liikennenopeuksia valvotaan nopeustutkien avulla, ei valvontaa lopeteta yhden ison valvontapiikin jälkeen kokonaan, vaan valvonnan pitää olla pitkäjänteistä ja jatkuvaa".
RIAA ilmoitti myös, että se on onnistunut sopimaan jo 220 käyttäjän kanssa jutut oikeuden ulkopuolella. Lukuun kuuluvat siis sekä oikeuteen haastetut, mutta tämän jälkeen RIAA:n kanssa sopineet tahot, että pelkästään RIAA:n DMCA-pelotteluista säikähtäneet ja sopimukseen päätyneet käyttäjät.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.