Madsterin juttu korkeimman oikuden käsittelyyn

Petteri Pyyny
9. marraskuuta, 2003 8:23

Yksi vanhimmista vielä menossa olevista P2P-oikeusjutuista RIAAn ja Madsterin (joka aiemmin tunnettiin nimellä Aimster) välillä näyttää olevan siirtymässä viimeiseen vaiheeseensa eli Yhdysvaltain korkeimman oikuden käsittelyyn.
Juttu alkoi vuonna 2001, kun RIAA haastoi Aimsterin oikeuteen, syyttäen yhtiötä tekijänoikeusrikkomuksista sen operoimassa P2P-verkossa. Hitaan alkulämmittelyn jälkeen syyskuussa 2002, liittovaltion oikeus antoi päätöksensä jutussa ja määräsi jo nimeään vaihtaneen Madsterin joko suodattamaan kaiken laittoman materiaalin verkostaan tai sulkemaan palvelunsa. RIAA valitti marraskuussa oikeudelle, että Madster ei ole noudattanut oikeuden päätöstä tehokkaasti ja tältä pohjalta liittovaltion oikeusistuin määräsi palvelun suljettavaksi kokonaan.
Yhtiön perustaja, Johnny Deep, valitti päätöksestä vetoomustuomioistuimelle, joka antoi päätöksensä heinäkuussa 2003. Oikeus antoi sinänsä mielenkiintoisen päätöksen, jossa se pisti paljon painoa sanamuodoissaan sille, miten P2P-verkoilla on myös laillisia käyttökohteita, mutta näistä seikoista huolimatta päätti pitää alemman oikeusasteen aiemman päätöksen voimassa sellaisenaan.
Nyt oikeusraporttien mukaan Deep on pyytänyt korkeimmalta oikeudelta lupaa juttunsa käsittelyyn. Mikäli korkein oikeus katsoo, että juttu pitäisi käsitellä vielä korkeimman oikeuden toimesta, voitaneen nähdä vielä jatko-osa Madsterin oikeussalidraamaan joskus vuoden 2004 loppupuolella.
Lähde: Slyck.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.