FCC hyväksyi Yhdysvaltoihin digiTV-kopiointisuojaukset

Petteri Pyyny
5. marraskuuta, 2003 21:28

Yhdysvaltain TV-standardeista päättävä elin, Federal Communications Commission, hyväksyi eilen kokouksessaan, kuten ennakoitua, ns. lähetysmerkinnän käyttöönoton digitaalisissa TV-lähetyksissä Yhdysvalloissa.
Yhdysvaltain digiTV-tilanne on esim. Eurooppaan verrattuna varsin lapsenkengissään ja koko digitaaliaikaan siirtymistä on leimannut sisällöntuottajien pelko verkkopiratismin kasvusta, kun sisällön nauhoittaminen ns. täydellisellä kuvanlaadulla suoraan tietokoneisiin yhteensopivalla formaatilla tulee käyttöön.
Juuri piratismin pelkoa ehkäisemään FCC päätti hyväksyä ns. lähetysmerkinnän käyttöönoton. Uuden lain pohjalta kaikkien digiTV-laitteiden tulee tunnistaa lähetysmerkintä vuoden 2005 heinäkuun alkuun mennessä. Lähetysmerkinnän avulla sisällöntuottajat ja TV-asemat voivat merkitä lähettämiään ohjelmia mm. siten, että niiden digitaalinen nauhoitus ei onnistu lainkaan tai että niiden katselu muulla kuin ohjelman nauhoittaneella laitteella ei onnistu.
Yhdysvaltain digiTV-sekoilulle hyvän vastakohdan antaa Berliinin esimerkki -- kaupungissahan lopetettiin analogiset TV-lähetykset täysin tämän vuoden elokuun alusta alkaen käytännössä ilman minkäänlaisia vastalauseita asiasta.
Lähde: EE Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.