EUCD voimaan Isossa-Britanniassa

Jari Ketola
31. lokakuuta, 2003 21:19

Iso-Britannia siirtyi EUCD-aikaan perjantaina, kun uusi, EUCD-direktiivin mukaan kirjoitettu tekijänoikeuslainsäädäntö astui voimaan. Ison-Britannian toteutusta pidetään tähän mennessä tiukimpana. EUCD:ssä jätettiin hallituksille joustovaraa, mutta britannian patenttivirasto, joka vastasi uuden tekijänoikeuslain sanamuodosta, ei tätä joustovaraa juurikaan käyttänyt hyväkseen.
Esimerkiksi Saksassa lakiin jätettiin kuluttajille oikeus ottaa varmuuskopioita omistamistaan CD-levyistä. Britanniassa tällaista oikeutta ei kuluttajille jätetty. Asiantuntijoiden mukaan laki uhkaa yksittäisiä P2P-verkoissa tiedostoja jakavia käyttäjiä. Patenttiviraston edustaja puolestaan vakuuttaa, että laki on kohdistettu ainoastaan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.
Tähän mennessä EUCD:n mukainen tekijänoikeuslainsäädäntö on voimassa Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Tanskassa ja Saksassa. Muut yhdeksän EU-jäsenmaata viimeistelevät edelleen omia versioitaan. EUCD:n voimaansaattamisen takaraja oli 10 kuukautta sitten.
Lähde:
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.