Pennsylvanian yliopisto kehittämään akateemista P2P-verkkoa

Jari Ketola
13. lokakuuta, 2003 22:16

Pennsylvanian yliopisto, tai tuttavallisemmin Penn State, on saanut Andrew W. Mellon -säätiöltä 1,1 miljoonan dollarin (n. 940 tuhannen euron) apurahan laillisen, akateemiseen käyttöön tarkoitetun P2P-verkon kehittämiseen.
LionShareksi nimetty projekti jalostaa Penn Statessa jo aikaisemmin kehitettyä prototyyppiä tuotteeksi, joka soveltuu turvalliseen tiedon jakamiseen Internet2 -verkon yli kaikkien yliopistojen kesken.
Projektin tavoitteena on myös kiillottaa P2P-tekniikan julkisuuskuvaa. Piratismi on leimannut P2P-verkot teknologiaksi, jollaisesta ei ole kuin taloudellista haittaa. LionShare pyrkii osoittamaan nämä käsitykset vääriksi luomalla verkon, jossa akateemisesti mielenkiintoista sisältöä, kuten tutkimustuloksia ja valtavia määriä kokeellisesti saatua dataa, voidaan jakaa hajautetusti ja turvallisesti.
Kysyntää LionSharelle varmastikin on, sillä vaikka Internet2 tarjoaakin huomattavasti korkeampia siirtonopeuksia, kuin nykyinen Internet, on vaihdettavan tiedon volyymi kasvanut lähes räjähdysmäisesti. Hajauttamalla tietoa ympäri verkkoa ja toteuttamalla myös siirrot hajautetusti, parannetaan verkkojen suorituskykyä ja käyttöastetta huomattavasti.
Lähde:
Pennsylvania State University

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.